Dé keukentrends van 2022

Dé keukentrends van 2022

Een keuken koop je natuurlijk niet ieder jaar. Toch ga je vaak af op de trends van dat moment als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken. Daarom zetten we de keukentrends van 2022 voor jou op een rij. Tipje van de sluier: Alles draait in 2022 om materialen, sfeer, natuurlijke en minimalistische uitstraling.

De keuken is vaak het hart van het huis. Een belangrijke ruimte waar je tijd doorbrengt met je gezin en vrienden. Hoe leuk is het als je straks met je dierbaren geniet van een ruimte die helemaal voldoet aan de trends van dit moment? Lees dus snel verder!

1) De grijze en zwarte keuken

De laatste jaren vaak gekozen en ook dit jaar jaar blijft de zwarte keuken hot. Maar ook de grijze keuken is in opkomst. Je kunt kiezen uit diverse grijstinten. Kies je voor een compleet zwarte keuken met zwarte apparatuur en een zwarte kraan, of maak je een combi van grijs met zwart. Ook fijn: zwart en grijs zijn met ontelbaar veel kleuren te combineren en past dus in ieder interieur. Tijdloos!

2) Metalen in de keuken

Durf jij het aan? Metalen zie je steeds vaker terug komen in de keuken, denk hierbij aan brons, goud of bijvoorbeeld gun metal. Neem bij voorbeeld de heetwaterkraan van Quooker die heeft de kraan in alle metaal kleuren en die kan je prachtig combineren met dezelfde kleur wasbak. Ook de nieuwe keukenachterwanden uit de collectie van AluSplash heeft 4 prachtige metallic kleuren die je keukenachterwand tot leven brengt. Hou je van een strakke keuken combineer dan de metalen met een witte of zwarte keuken. Wil je de keuken minder strak voeg dan hout toe. De goudaccenten of kopertinten zijn ook prachtige te combineren met de populaire marmerlook.

Keukentrends 2022

3) Natuurlijk en minimalistisch

Voor veel mensen is dit nog steeds erg belangrijk. We creëren graag een gevoel van geborgenheid en comfort in onze omgeving. Vooral in onzekere tijden speelt dit een belangrijke rol. Materialen zoals hout, marmer en natuursteen met rustig kleuren zoals lichtgrijs, beige en lichte groen tinten zie je dan veel voorbij komen. Wat vooral opvalt is het gebruik van veel hout in natuurlijke kleuren gemixt met de marmerlook en metaal. Waar voorheen marmer vooral in het wit werd gekozen, zijn er nu veel meer soorten verkrijgbaar voor in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een zwart blad met een goud/bruine vlam erin verwerkt.