De keukentrends van 2023

De keukentrends van 2023

Keukens zijn net als kledingmode en wooninrichting onderhevig aan trends. Ook dit jaar zijn er weer een paar nieuwe en opwindende keukentrends die opvallen. En ondanks dat we over trends spreken, zullen deze je de komende jaren niet gaan vervelen! In dit artikel zullen we vijf belangrijke trends bespreken, namelijk: technische snufjes in de keuken, milieuvriendelijke materialen, multi-functionaliteit, het gebruik van aardetinten en minimalistisch design.

1) Technische snufjes

Gemak dient de mens. Een van de grootste trends die we zien in keukens in 2023 is de opkomst van technische snufjes. De keuken wordt steeds meer gezien als een plek waar we niet alleen koken, maar ook werken, communiceren en ontspannen. Daarom zien we steeds meer slimme technologieën in de keuken, zoals slimme koelkasten, ovens, kookplaten en afzuigkappen. Deze apparaten zijn niet alleen makkelijker in gebruik, maar ook energiezuiniger en duurzamer.

Merken die technologie in de apparatuur integreren en waar wij mee samenwerken zijn bijvoorbeeld AEG, Siemens en Bora. 

Technische snufjes

2) Milieuvriendelijke materialen

In 2023 wordt er meer aandacht besteed aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen in de keuken. Denk hierbij aan materialen zoals bamboe, hout en gerecycled glas. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van duurzaamheid en willen bijdragen aan een beter milieu. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar ook erg stijlvol en zorgen voor een natuurlijke uitstraling in de keuken.

3) Aardetinten

Het gebruik van natuurlijke kleuren en aardetinten is een van de grootste trends op het gebied van interieurdesign in 2023 en dit zien we ook terug in de keukens. 

Aardetinten in de keuken

Minimalistisch design

Warme, natuurlijke kleuren zoals beige, bruin, groen en oranje zijn populair en zorgen voor een rustige en gezellige uitstraling in de keuken. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met een minimalistisch design en milieuvriendelijke en natuurlijke materialen zoals hout en steen.

4) Multifunctionaliteit

In 2023 wordt de keuken steeds meer gezien als een multifunctionele ruimte. Keukens worden ontworpen met meerdere functies in gedachten. Naast het koken wordt de keuken gebruikt om te werken, te studeren of te ontspannen. Daarom zien we steeds meer keukens die ook als leefruimte én eetkamer dienen. Keukeneilanden, barretjes en gezellige zithoeken zijn dan ook niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Dit maakt dat de keuken het hart van het huis is.

5) Minimalistisch design

Tot slot zien we in 2023 een groeiende vraag naar minimalistisch design in de keuken. Strakke lijnen, eenvoudige vormen en weinig franjes zijn kenmerkend voor deze stijl. Minimalistisch design blijft gewoon een populaire trend in de keuken. Hierbij wordt vaak gekozen voor witte of grijze kleuren en hoogglans materialen zoals glas en metaal. Deze stijl zorgt voor een minimalistische en moderne uitstraling in de keuken, met alsnog veel opbergruimte. 

Mileuvriendelijke materialen

Al met al zien we in 2023 een aantal interessante trends op het gebied van keukens. Technische snufjes, milieuvriendelijke materialen, multifunctionaliteit, aardetinten en minimalistisch design zijn allemaal trends die we terug zien komen in de moderne keuken. Of je nu een traditionele of moderne keuken hebt, er is voor ieder wat wils!