Sfeerverlichting in de keuken

Sfeerverlichting in de keuken

Hoe creëer je sfeer en warmte in de keuken, het blijft lastig. In de keuken wordt geleefd en gewerkt en vaak worden daar de belangrijkste onderwerpen besproken. Het is niet alleen de inrichting of de geur van het heerlijke eten maar vooral de verlichting die bepalend is voor de sfeer. Je wilt genoeg zien maar niet volop in de spotlights staan. 

Met een aantal tips helpen wij je met het perfecte lichtplan.

Basisverlichting

Belangrijk is de basis! Dit lichtpunt is het licht dat je aanzet als je de keuken binnenkomt. Deze verlichting zit vaak aangesloten op de hoofdschakelaar en is dus het eerste licht wat je aanzet als je in de keuken moet zijn. Vaak wordt ervoor gekozen deze verlichting aan het plafond te bevestigingen, bijvoorbeeld spotjes of een plafonnière.

Sfeerverlichting

Vroeger had een keuken alleen praktisch nut, het was de plaats om eten te maken en meer niet. Nu gebruiken mensen steeds meer indirecte verlichting in hun keuken. Om je verlichting compleet te maken, heb je sfeerlampen nodig. Sfeerlampen zijn niet alleen functioneel maar geven ook een extra dimensie aan je keuken.

Sfeerverlichting is meestal dimbaar. Met behulp van een dimmer bepaal je zelf de hoeveelheid licht in je keuken, afhankelijk van of je bezig bent met het koken of juist gezellig aan het eten bent. Hierdoor kan je zelf de perfecte sfeer kiezen voor gezellig avondje.

Sfeerverlichting keuken

Functionele verlichting

Deze verlichting pas je toe op de functies in je keuken. Bijvoorbeeld de plekken waar je aan het koken, snijden en spoelen bent. Een goeie plek voor functionele verlichting zijn spotjes onder de bovenkastjes, spotjes passen altijd in je interieur en ingebouwde spotjes geven ook nog een luxe uitstraling. Hou je daar nou niet van kies dan voor een mooie wandlamp.

Heb je vragen over de verlichting in je keuken? Wij komen graag in persoonlijke sfeer bij je thuis om jouw te voorzien van inspiratie en advies.