Wat kost een keuken

Wat kost een keuken? 

Bij het maken van de keuze van uw nieuwe keuken gaat u natuurlijk niet over 1 nacht ijs. De zoektocht begint met oriënteren en inspiratie opdoen. En wat kost een keuken eigenlijk? ALL INN Keukens biedt voor iedereen de optimale prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer u een bepaald budget in gedachten heeft, is het verstandig de prijs van een keuken alvast mee te nemen in uw zoektocht, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U kunt met dat bedrag gericht op zoek naar uw droomkeuken. De keuken is het kloppend hart van het huis. Welke keuken het beste bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. 

Naast mooi, moet een keuken ook praktisch en functioneel zijn. Bent u opzoek naar een goedkope keuken of juist een uitgebreide luxe keuken? Bij ons kunt u alle kanten op en het natuurlijk zo gek maken als uw wilt. Op dit moment liggen de kosten van een keuken gemiddeld tussen de € 7.500 en € 25.000. Om de prijs van uw keuken in te kunnen schatten, zijn er grofweg drie factoren om rekening mee te houden.

Grootte van de keuken 

Hoe groter uw keuken, des te meer lades, kasten en werkblad uw nodig heeft. Uiteraard zijn de kosten dan hoger. Daarnaast zijn lades over het algemeen duurder dan kasten en zit er ook prijsverschil in het soort kastruimte. Wilt u standaard kasten of lades, of een hoekoplossing? Bent u op zoek naar een greeploze keuken, tip-on of keuken met greep? Gelukkig kunt u bij ons naar eigen wens en budget aanpassen.

Materialen en afwerking van de keuken 

In materiaal en afwerking zijn meerdere keuzes te maken, waaraan allemaal een ander prijskaartje hangt. Zo is een werkblad van kunststof goedkoper dan natuursteen. Composiet heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en keramiek is prachtig maar kost weer wat meer. De keuzes die u maakt zijn afhankelijk van uw stijl, maar vergeet ook niet praktische en functionele afwegingen mee te nemen.

Wat kost een keuken

Apparatuur 

Zo goed als elke keuken is tegenwoordig voorzien van een oven, kookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser. Daarnaast zijn de kookplaten met kookveldafzuiging of een heetwaterkraan (Quooker) ook vaak niet meer weg te denken uit een keuken.

Bij de keuze van de apparaten is het merk met name bepalend voor de keuken kosten; het merk bepaalt over het algemeen of u 2.000 of 10.000 euro betaalt voor uw apparatuur. Met apparatuur van het merk Zanussi maakt u een slimme keus.

Met Bora, AEG of Siemens apparatuur haalt u echt crème de la crème in huis, maar betaalt u ook meer. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor basic apparatuur of uitgebreide opties. Gaat u voor een eenvoudige combimagnetron of toch voor die bakoven met wifi en volautomatische programma’s?

bora kookplaat

aeg oven

Full service keukeninstallatie 

Wij regelen alles van advies, ontwerp tot aan alle technische aspecten. Dit doen wij met ervaren vakmensen, zodat u zorgeloos naar uw nieuwe keuken kunt uitkijken. Onze monteurs regelen voor u alles wat nodig is om van uw droomkeuken te kunnen genieten; het sloopwerk, verwijderen van de bestaande keuken tot de installatie. Ook behoren elektrawerk, loodgieterswerk, stucwerk en schilderen tot onze diensten.

Ons werk houdt niet op nadat de keuken is geleverd. Ook de nazorg hoort bij ons werk, ALL INN Keukens is uw aanspreekpunt en wij ontzorgen u van A tot Z. Wilt u graag weten wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij komen graag bij u thuis langs voor advies en inspiratie.